Ucuz baklava tüyoları: Fıstık yerine ıspanak, ceviz yerine galeta unu
Ramazan Bayramı’nda misafirler veya ziyaretler için sofraların vazgeçilmezi. baklavaservis yapmak isteyenler tepsi tepsi tatlı sipariş vermeye başladı. Bir tepsi fıstıklı baklava 3 kilo 300 gram iken, cevizli baklava yaklaşık bin lira, cevizli baklava ise 600 lira. Şerbetiyle köpüren baklavalar iştah kabartırken, ustalar merdiven altına denilen ucuz baklavaların püf noktalarını bir bir ortaya çıkardı.
‘Ispanak veya gıda boyası ile boyanmış yer fıstığı’
52 yıllık geçmişe sahip Hacı Hasan Oğulları Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Aktaş, cevizli fıstıklı baklavada oynanan oyunların insanların cebine hitap ettiğini ancak ağız tadını ve insan sağlığını olumsuz etkilediğini ifade etti. , şu bilgileri paylaştı:
Sağlık açısından da değerli olduğunu ifade eden Aktaş, şöyle konuştu: “Pahalı bulunduğunda en az yarım kilo ya da 250 gram alınmalıdır. Afiyetle yenmelidir. Fıstıklı baklava uzaktan bile kokar. Uyanık olalım. Ucuz baklava yok. Yaptığımız baklavanın arkasında durduğumuz için Bursa’dan 5 kıtada 50 ülkeye baklava gönderiyoruz. Baklava ile uyur, baklava ile uyanırız”söz konusu.
Cevizli baklavadaki püf noktalarına dikkat çeken Aktaş, şunları söyledi: 180 liradan başlayıp 250 liraya kadar değişen ceviz ağırlığına göre değişen fiyatlar gerçek baklava. Fıstıklı baklavada olduğu gibi artık cevizli baklavada da hile yapılıyor. 180 liranın altında olan baklavada kesin hile olduğunu unutmayalım. İşin püf noktası irmik, galeta unu ve yeşil mercimeğe uygulanır. Vatandaşlarımız lezzetle baklava yemek veya sipariş vermek istiyorsa satın aldığı yerin markasına da fiyatı kadar değer vermelidir.dedi.